başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Hala sistemi oturmamış, preklinik ve klinik olanağı çok zayıf, bazı bölümlerde hoca ve asistanı olmayan, fakülte binasından çok cüzzi fiyata kaydolunmuş dersaneye benzeyen binasıyla puanı bunlara rağmen nasıl yüksek dedirten, sahile yakın sayılan üniversite fakültesi. Ha bir de kendine ait hadi labları yok, kantini ve yemekhanesi de mi olmaz? Valla olmuyormuş.
Bol kelime bilgisi gerektiren bir sınavdı. Paragraflar uzun ve zordu.Ama kelime bilgisiyle çevirerek yapılabilecek şekildeydi. Sonuçlar 3hafta sonra açıklanacak diyorlar.İnşallah hepimiz geçeriz
1908 yılında kurulmuş olup türkiyenin ilk diş hekimliği fakültesidir. şuanlık veznecilerde geçici kliniği dışında binası olmasa da hasta potansiyeli yüksektir.
HPV, esas olarak cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. hpv ile ilişkili enfeksiyonlar, genital papillomlar, cilt papillomları, skuamöz intraepitelyal lezyonlar ve serviks, oral kavite ve orofarinks kanseridir.
Diş Hekimliğinde kullanılan tüm malzemeler de olması gereken hijyen durumu. Alet üzerindeki tüm bakteri ve virüs patojenlerinin tamamen yok edilmesidir. Bunu kliniklerde otoklav kullanılarak sağlanmaktadır.
Sayıca türeyen hasta tipi, bir gün yanlışlıkla maydonoza dolgu yapacaktım.Allahtan hocam uyardı ‘’kız o maydonoz dokunmaa’’.Vallahi maydonoz orda kalmaktan kararmış.O günden beri sondla iyice bakıyorum bir maydonoz vakası daha istemiyorum
kişinin dişlerine yapılan müdahalede şiddetli ağrı duymasından, tanımadığı aletlerle yapılan müdahaleden ve cihazların çıkarttığı sesten korkmasından doğmaktadır
diş hekimliği okurken ve hekimlik yaparken kendimi bir adım öne atmak için neler yapmam gerekir? (eğitim vs)
Nasıl yapacağımı merak ettiğim, yapmaktan çok korktuğum duyumsuzlaştırma. Ben gibi olan ve kliniğe geçtiğinde bu korkusunu nasıl yendiğini anlatacak varsa beklerim...
Alt çene. Hareketlidir. Ölçü alındığında hastaların sürekli Öne ittirdiği sizin tekrar tekrar ölçü almanıza sebep olan çenedir.
Aydın şehir olarak aşırı sıkıcı olsa da bir çok şehire yakın olması bir ve tek avantajıdır.
Adnan Menderes üniversitesi (adü) diş hekimliği fakültesi, diğer fakültelerin olduğu dağ başındaki kampüste olmayıp şehrin merkezinde devlet hastanesin yanındadır. Ama ilk 3 sınıfta tıp fakültesi dersliklerinde teorik dersler görülür (çünkü fakültedeki derslik 60 kişilik, sınıf mevcutları en az 100)
Pratik derslerde de yine preklinikte mevcut öğrenci sayısının yarısı hatta yeni gelen sımıflarda üçte biri kadar yer olduğundan normal ders saatinin en iyi ihtimalle yarısı kadar eğitim görülüyor. ( gruplar halinde derslere geliniyor)
Fakültenin ameliyathanesinin olması, ilçelerden muğla denizli hatta izmir illerinden çok sayıda hastanın gelmesi avantaj.
Fakülte 2013 yılında kurulmuştur. 2014 yılında ilk öğrencilerini almış 2019 yılında ilk mezunlarını vermiştir.
2018 yılında uluslararası sağlık turizmi adına Kuşadasında İnternatinol dent care ismiyle yabancılara hizmet vermeye başlamıştır.
2020 yılında Ağız ve diş sağlığı hastanesi adını da almıştır.
alt çenenin merkezsel bir eksen (menteşe ekseni) etrafında yaptığı dönme hareketine denir.
bu hareket ağzın açma-kapama hareketi sırasında oluşur.
ağzın 20-25mm açılması açılması söz konusudur.
küçük ve büyük azı dişlerinin tüberkül tepesinden oklüzal yüzün merkezine doğru uzanan dışbükey formdaki doğrusal çıkıntılardır.